Átadták a terepet a Kőrispatak – Maros megye határa közötti útszakaszon

KorispatakTerepatadas 2018febr26-2-400x400

Átadták a terepet a Kőrispatak – Maros megye határa közötti útszakaszon

Tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok

Hargita Megye Tanács átadta a terepet hétfőn, február 26-án a kivitelező Maros Utak és Hidak Kft. – nek, amely a 136A jelzésű út Kőrispatak és Maros megye határa közötti szakasz felújításával lett megbízva. A közel öt kilométeres szakasz felújítására a munkakezdési parancsot is követően kilenc hónap áll majd rendelkezésére.

KorispatakTerepatadas 2018febr26-1-400x400

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a kezdeti nehézségeket és az óvást is követően most már elhárultak az akadályok és tavasszal, amint az időjárási viszonyok lehetővé teszik, elkezdődhetnek a munkálatok és újabb útszakaszon keresztül kötik össze a két megyét. Mint mondta, ez nem csak a két szomszédos település összekötését jelenti, hanem a térséget is összekötik ezzel, hiszen így Székelykeresztúrról könnyebben és gyorsabban lehet majd Maros megye irányába közlekedni és fordítva, fellendítve ezzel a turizmust is a két megyében. Ugyanakkor Etéd község irányába is több útszakasz felújítása szerepel a megyei tanács tervei között, hiszen mint mondta fontos csomópont a község a térség számára.

Szőcs László, Etéd polgármesteres reményét fejezte ki, hogy a kivitelező jól fog haladni a munkálatokkal, hiszen ez a beruházás nem csak a településnek, de az egész térségnek gazdasági és turisztikai fellendülést hoz majd és szintén reméli, hogy hosszútávon a megyei tanács Etéd községet érintő beruházásai meghozzák gyümölcsét.

Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere sajnálatát fejezte ki, amiért személyesen nem tudott ott lenni a területszemlén. – A Hargita megyei kapcsolódás, amit ez az útszakasz leaszfaltozása jelent nemcsak a két megyét hozza közelebb egymáshoz, hanem turisztikai szempontból is jelentős lehetőséget nyújt. Egy régi terv látszik megvalósulni, hisz évek óta igyekszünk az Erdőszentgyörgyöt Székelykeresztúrral összekötő utat járhatóvá tenni. Ez most megvalósulni látszik. A nemsokára aszfaltréteg alá kerülő 5 km-es szakasz, és a Bözödújfalusi tó körül leaszfaltozott út által olyan infrastrukturális helyzetjavulást értünk el, hogy tudunk Erdőszentgyörgyről, Bözödről, Bözödújfaluról mint turisztikai célpontról beszélni, ami könnyedén közelíthető meg majd Hargita megyéből is – fogalmazott az elöljáró.

Kolumbán Dávid térségi megyei tanácsos szintén örömmel fogadta a hírt és kitartást kívánt a polgármesternek a kivitelezőnek pedig jó és minőségi munkát, mint a térségért felelős megyei tanácsos pedig figyelemmel követi a munkálatokat.

A beruházás részleteit és előző közleményeinket a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon követhetik: http://bit.ly/2EVSKyk.

Sajtószolgálat

Csíkszereda, 2018. február 26.