HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

Siklód webkamera

 play-309042 960 720

Közérdekű információk

537005, Etéd, Fő u. 469.

Hargita megye

Tel:0266-226201

Fax: 0266-226259 

comunaatid@yahoo.com

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

 

Facebook Like Box

Önkormányzat Facebook

Adventi zenés ifjúsági előadás

Adventi zenés ifjúsági előadás

-          beszámoló -

 

            Az Adventi zenés ifjúsági előadás című projekt előkészítő táborában összesen 45 fiatal vett részt. A fiatalok Etédről, Kőrispatakról, Küsmödről érkeztek, de sikerült bevonni néhány székelykeresztúri fiatalt is. A tábor programját Gilyén Levente etédi lelkipásztor, Gilyénné Bóné Katalin kőrispataki lelkipásztor, Bedő Judit Boróka a kőhalmi gyakornok lelkipásztor, Takács Zoltán Pál az Algyógyi Keresztyén Ifjúsági Központ vezetője és Takács Kató Kata az IKE önkéntese vezette. Hangszerrel kisérték az együttléteket Lukács Róbert, aki Körösfőről érkezett, Ördög Tímea, aki Régenből érkezett, akiknek besegített pár községbeli fiatal is.

A tábornak kitűzött egyik célja az adventi evangélium hirdetése a fiatalok körében a zene, ének és néptánc segítségével. E célnak megfelelően a fiatalok bibliaórákon, csoportbeszélgetéseken, énektanulásokon vettek részt. A bibliaórákat, beszélgetéseket közösségépítő játékok vezették be, melyek nagy szerepet játszottak a megfelelő légkör és bizalmi kapcsolat kialakításában. A tábor másik célja az volt, hogy az Udvarhelyi Református Egyházmegye különböző gyülekezeteiben tevékenykedő ifjúsági zenészek egymást megismerve együttest alkossanak, akik majd táborokban, különböző ifjúsági rendezvényeken szolgálhatnak. E célnak megfelelően megismerték egymást, és együtt zenéltek Csetri Lehel-Csongor, Tamási Ottó, Lukács Róbert, Ördög Tímea, Kiss Balázs, Gedő Tibor.  

A kirándulás, játékok, foglakozások után minden nap a résztvevők elfogyasztották a jól megérdemelt ebédet. A táborban résztvevők vasárnap az etédi református templomban, valamit a kőrispataki református templomban is bemutatták a tanultakat, amit nagyra értékeltek a gyülekezetek. A kiértékelésben elmondható, hogy a tábor, építő és hasznos volt. A résztvevő fiatalak az éneklés, a bibliadráma módszerének segítségével dolgozhatták fel az adventi történeteket, ismeretekkel gyarapodtak az egyházközségek történelmével kapcsolatosan, és közösségépítő játékok által tanulhatták meg az egymásra figyelést, és egymás értékelését. A táborban betanult énekeket egy előadás keretében elő is adódtak az etédi és a kőrispataki gyülekezetekben. A rendezvény sikeres lebonyolításáért köszönetet mondunk a Románia Magyar Demokrata Szövetségnek, és a Communitas Alapítványnak. A rendezvényt még támogatta az Etéd község Gyerekeiért Egyesület és pár helyi cég, melyet ezúttal is nagyon szépen köszönünk.